OVO

 

Fredag 2. Marts, 2018 , 17:00 – 21:00

ovo press bogudgivelser

De to bøger er hhv. nummer 30 og 31 i OVO press’ udgivelsesserie. 

Om FRANKS BOG:

Franks bog er fuld af replikker og versaler og udråbstegn. Og dyr og mennesker. Digtene er korte, vilde, grumme, de taler, mellem hinanden, mellem mennesker, inde i karakteren Frank, om mor og far, til dyr, til frugter, til objekter. Det er en bog om opvækst og klasse og seksualitet, om indlevelse og flugt og vækkelse, en bog, der “rapporterer fra en ufærdig svævende verden – Amerika, familien, hetero- og homoseksuel afvigelse saftigt eksponeret, Disney-agtigt”, som Eileen Myles skriver i efterordet. CAConrad (f. 1966) har udgivet ni bøger med poesi og essays, den seneste er While Standing in Line for Death (2017). Franks bog, som udkom i 2010, er den første bog af CAConrad i dansk oversættelse.

Who hasn’t by now encountered CA Conrad’s innovative, tender, outraged, precise, and raucous poetry? Well if for some unimaginable reason you have not, this is your moment. Conrad has one of the keenest, strangest, most questing, most alive ears in contemporary poetry. I’ve heard it said that his Book of Frank is this generation’s Dream Songs, but I think The Book of Frank surges ahead in experiment and lasting power. — Maggie Nelson

Om TROLDDOM OG PARAGRAF:

Trolddom og paragraf består af en række fortællinger om retsinstitutionernes håndhævelse af retfærdigheden i en tid, hvor det ikke var helt unormalt at tro på varulve og flyvende kameller, spædbørnsspillende hekse, engle og dæmoner, kærlighedsmagi og andre ugudelige kætterier (f.eks. det at stjæle en anden mands hukommelse).

Vi befinder os i det spanske imperiums storhedstid, i senmiddelalderens europæiske fyrstedømmer og i den danske renæssance, fra pyreæernes savtakkede bjergtindinger, fra Frankrigs glimtende vinmarker til okkulte ceromonier i tyske skove, til en kirke i Køge og en besættelsesplaget nordjysk by. Vi havner i inkvisitionens torturkammer og i den benhårde økonomis varetægt: Hvad koster det at brænde en heks af på bålet? Eller hvad er indtjeningen ved at konfiskere en dømt persons ejendele?

Fortællingerne er både nøgterne og hullede i deres præsentation af en lang række skæbners uheldige møde med de sekulære og gejstlige myndigheder. De bygger på et historisk kildemateriale om overtro og trolddom og krænger sig ind imellem den historiske virkelighed og fri fantasi, mellem myter og forestillinger og den meget konkrete afstraffelse af trolddomsudøvere og afvigere fra den kristne tro. Spor af en fortid, der tilsammen danner et broget, absurd og hårrejsende billede af de europæiske hekseprocesser.

Trolddom og paragraf er Kasper Them Larsens debut. Mathias Sæderup har lavet bogens vignetter.