Lancering: With and Against af Dominique Routhier

Lancering: With and Against: The Situationist International in the Age of Automation af Dominique Routhier

Samtale mellem Dominique Routhier, Tobias Dias og Frida Sandström

På Bogcafeen Almindelig brand, BCAB, c/o YNKB, Baldersgade 70, 2200 København N

Kl. 18:00 – 20:00

Nogle eksemplarer af Dominques bog vil være til at købe eller kigge i sammen med en øl, lidt popcorn eller en sodavand. Bogcaféen BCAB vil også være åben for almindeligt bogsalg, så kom tidligt og bliv hele aftenen. Meget velkomne!

I bogen With and Against: the Situationist International in the Age of Automation (Verso 2023) genbesøger Dominique Routhier en af det tyvende århundredes mest radikale avantgarde-bevægelser, Situationistisk Internationale (SI). Historien om SI, som den fortælles i bogen, handler om situationisternes kamp med og imod automatiseringen af hverdagslivet, og om den historiske tømning af avantgarde-termen for revolutionært indhold. Gennem bogens fire kapitler vises det hvordan fremkomsten af kybernetikken og automatiseringen gennemgribende forandrede det kunstneriske og intellektuelle landskab, og hvordan kunsten i stigende blev instrumentaliseret til at fremme en afpolitiseret borgerlig forestilling om modernisering, fremskridt, og innovation. With and Against leverer dermed en beskrivelse af den sidste fuldt integrerede politisk-æstetiske offensiv mod det kapitalistiske samfund, en analyse af årsagerne til eroderingen af det organiske bånd der knyttede den moderne kunst til den revolutionære bevægelse, og et indblik i ”samtidskunstens” genese.

Læs mere om bogen her: https://www.versobooks.com/en-gb/products/2954-with-and-against

Skriv en kommentar