Bogsamtale: Holes Dug, Rocks Thrown, 7 februar kl. 17, i BCAB

Kære venner, 
Meget velkomne til en bogsamtale med kunstneren Line Skywalker Karlström, om deres bog Holes Dug, Rocks Thrown – Line Skywalker Karlström’s Works Through the Prism of Queer and Feminist Art Practices (Archive books 2022). 
Kl. 17:00 – 19:00, i BCAB – Bogcaféen almindelig brand (Baldersgade 70). Samtalen er arrangeret i samarbejde med Astrid Noacks Atelier. Bogen findes til salg i bogcaféen. 
Bogen “Holes Dug, Rocks Thrown – Line Skywalker Karlström’s Works Through the Prism of Queer and Feminist Art Practices” er den første omfattende præsentation af billedkunstneren Line Skywalker Karlströms praksis. I overensstemmelse med Skywalker Karlströms opfattelse af at kunst i bedste fald består af kaotisk og associativ vidensproduktion, som formes i en samarbejdende og igangværende samtale, er deres bog blevet en bastardmonografi, hvor en kunstnerisk praksis beskrives gennem dens relationer og flok. 
BCAB og ANA har inviteret Line til at diskutere deres bog med denne flok som prisme. Hvordan er f.eks. forholdet mellem kunstens relationer og de abstrakte relationer som samfundets arbejdsdeling skaber? Vokser flokken gennem eller udenom det formelle kunstbegrebs rum og identifikationer? I mere end 20 år har Line Skywalker Karlströms beskæftiget sig med “queer verdensskabelse” gennem brug af kropsliggørelse og blød materialitet. 
Med udgangspunkt i “at tænke med kroppen” og erfaringer af ekskludering/inkludering, appellerer bogen til steder, rum og kunsthistorien med poetiske, flygtige bevægelser som sigter mod på samme tid at repræsentere og destabilisere, skjule sig og nægte. Med afsæt i queer metode, forholder Line sig til emner og materialer på en associativ og promiskuøs måde og bruger sparsomlighedens begrænsninger som motor i sin æstetik.

Skriv en kommentar