l

25 juni

kunstfragt & parkfestival


Kunstfragt og Parkfestival på DSB arealerne bag Føtex v. Nørrebro Station i lørdags startede i øsende regn, så vores første arrangement med ”Dans I Nordvest” måtte aflyses. De gamle fragtmandshallers perron fungerede som den perfekte scene, ”FragtScenen” og alt gik resten af dagen efter programmet med bands og Musik/Performances, dog med nogen forsinkelse. ”Syndikatet”, ”Musik fra musikhuset Elværket”, v/ Zlatko Buric og Henning Frimann , ”BURM”. ”O.D. Dødsprinsen”, ”Pure Plastic Sound” . Mobiliseringspyramiden blev overrakt til en embedsmand i kommunen, Jesper Bladt Jørgensen, Kvarterløftsekretariatet, som er en ivrig fortaler for projektet. På ”FragtOmrådet” forgik samtidig forskellige events med Kunst/Film/Performance og Workshops for børn og et Info-telt om projektet ”Kunstfragt”, med debatten omkring bevarelse af de gamle historiske Fragtmandshaller i medierne i foråret. ”Kunstfragt” er et forslag om at anvende Fragtmandshallerne til et Internationalt Kunstcenter, et forskningscenter på internationalt plan for ny social - og økologisk kunst. Det vil kunne gøre Ydre Nørrebro til et kulturelt center for hele København og åbne området op, både udad og indad. Kunstfragt er en vision om et nyt indholdsmæssigt Fyrtårn for Ydre Nørrebro.
På FragtOmrådet kunne man opleve forskellige aktiviteter, bl.a. Kunstnergruppen UFO-lab: ”Making masks workshop” hvor man kunne lave egen elefanthætte i glade farver, venlig aktivisme, og ”Historiekontoret”: en indsamling af fortællinger fra området, og for de mange børn var der også kreative aktiviteter, f.eks en ”gen-byggelegeplads” og gademaleri med kalk-kridt: ”Tegn en Menneskefigurkæde omkring Fragtmandshallerne”.
I teltene ude på FragtOmrådet kunne man opleve ”Generatordrevet filmfremvisning”, med kunstvideoer af studerende fra Kunstakademiet og YNKB havde i et telt en monitor, hvor publikum kunne se de første 3 afsnit af føljetonen ”Processen”, der har været bragt på tv-tv og som diskuterer perspektiverne i ideen”Kunstfragt” med politikere, kulturpersoner og lokale beboere..
Arrangører af Kunstfragt og Parkfestival var YNitivgruppen, YNKB (Ydre Nørrebro Kultur Bureau) og Nørrebro Lokalråd.

forberedelser ved YNKB

Gen-byggelegeplads

 

”Generatordrevet filmfremvisning”

”Musik fra musikhuset Elværket”, v/ Zlatko Buric og Henning Frimann

Gademaleri med kalk-kridt: ”Tegn en Menneskefigurkæde omkring Fragtmandshallerne”

”Historiekontoret”: en indsamling af fortællinger fra området

YNKB infotelt