21 november 2015 kl. 12 - 17

REPARATIONSWORKSHOP 4 - 2015

REPARATION #4 er den sidste i en række af fire reparationsworkshops, der afholdes over årets fire årstider i 2015. Vi er nu nået til efterårsreparationerne og opfordrer folk til at medbringe ting og sager, der trænger til en kærlig hånd. Det kan være møbler, tøj, tasker, cykler, en gammel tromme eller noget helt andet, som man tusind gange har overvejet at smide ud, men alligevel holder for meget af – og måske det kanrepareres…
Workshoppen arrangeres i samarbejde med K-O-N-T-O

 

 

23. Oktoberr 2015 kl. 20

Todd Ayoung visits YNKB

"MODE OF ADDRESS: TALKING BACK"

The screening of the short film "Black Skin, White Mask," 1995 by Isaac Julian is based on Franz Fanon's first book from 1952 of the same title, with the exception of Fanon's Masks turned into Mask. How does philosopher Judith Butler's notion of "a mode of speaking," or "talking back," traverse what Fanon calls the "historical racial schemata," as it inscribes black and brown bodies currently? The US,Trinidad born, WI artist Todd Ayoung, would like to have a discussion on Fanon, the Black Panthers and Black Lives Matter's relevance today for understanding art, politics, the economy and the current global refugee crisis.

Bemærk:
Åbning af Jeanette Ehlers udstilling: Because the Spirits. A Conversation i Astrid Noacks Atelier, Rådmandsgde 34, 2200 København N, samme dag. kl. 17.
Med afsæt i temaer om oprør og modkultur er Jeannette Ehlers installation 'Because the Spirits. A conversation' et personligt opgør med dansk kolonihistorie og en protest mod den fortielse og ofte ignorante holdning til det koloniale perspektiv, som dominerer vestens historiske selvforståelse.
Udstillingen er åben 23 oktober kl 17- 20 og d. 24, 25, 30 og 31 oktober & 1 november kl. 14 - 17

 

18 september 2015 kl 18 - 23

Stoettekoncert

Astrid Noacks Atelier præsenterer:
STØTTEKONCERT TIL BEVARELSE AF RÅDMANDSGADE 34
11. September kl. 18 – 23

Rådmandsgade 34 var fra 1936 til 1950 hjem og atelier for den betydningsfulde danske billedhugger Astrid Noack. Matriklen er et af de få overlevede eksempler på et fælles, lokalt arbejdsmiljø og står i dag stort set som på Astrid Noacks tid. I 2013 erhvervede Fonden Rådmandsgade 34 baggården med det formål, nænsomt at restaurere bygningerne og sikre fremtiden for det unikke gårdmiljø, hvor musikere, kunstnere og arbejdere lever side om side. Trods stærk opbakning fra lokalmiljøet og stor interesse fra store fonde, fredningsmyndighederne og kulturpersonligheder mangler fonden akut midler til bevarelsen.
Under koncerten spiller musikere, der alle har været en del af Rådmandsgade 34. De tæller blandt andet Dygtig Hund, Nina Forsberg featuring I and I, Yahowa, E-45, Hatebanger, Vindposen, Shanghai Whorehouse og Jenny Graf.  Blandt de repræsenterede genrer er post-punk, experimental, electronic, rock og new-age.
Alle indtægter går direkte til bevarelsen af bygningerne på Rådmandsgade 34.
For spørgsmål kontakt:
Jenny Graf Sheppard på jennygrafsheppard@gmail.com
tlf: 71678561
http://www.astrid-noack.dk/

 

 

22 august 2015 kl. 10 - 14

REPARATIONSWORKSHOP 3 2015 GenbygKunstnergrupperne YNKB og K-O-N-T-O inviterer til REPARATION – REBUILD.
lørdag 22. august kl. 10-14 på Genbyg på Amager Landevej 185, 2770 Kastrup // www.genbyg.dk
REPARATION – REBUILD reparationsworkshop er den tredje i 2015, men denne gang i større omgivelser end vores vante på Nørrebro, i det Genbyg, Danmarks største forretning for genbrugs byggematerialer, har stiller faciliteter og materialer til rådighed. Vi laver derfor hovedsageligt reparationer i træ denne gang og inviterer derfor folk til at medbringe træmøbler, et beskadiget vindue, en rådden havelåge eller andre store og små trækomponenter, der trænger til kærtegn.
REPARATION – REBUILD er betydningsfuld erfaringsdeling, hvor alle kan videregive viden og selv lære noget nyt. I workshoppen er det ejermanden selv, der står for reparationen, men i udveksling med de ressourcer, der er tilstede. De færdige genstande fra workshoppen fotograferes, tilføjes en lille beskrivelse af, hvad der er blevet repareret, og kommer til at indgå i en udstilling på Genbyg i den efterfølgende uge.
REPARATION – REBUILD vil i slutningen af 2015 tage form af en trykt publikation med alle reparationerne fra de i alt fire workshops, der afholdes i løbet af året. Her vil også være en lille samling tekster, hvor reparationspraksisser diskuteres som fænomen.
Workshoppen på Genbyg er en del af programmet i Copenhagen Art Week 2015 / copenhagenartweek.dk.
Pressekontakt: Elisabeth Kiss: 28560343 / Katrine Skovgaard: 22759914 / info.ynkbpresse@gmail.com
Facebook-begivenheden: www.facebook.com/events/425699507617943.
Fra tidligere reparationsworkshops: www.ynkb.dk/reparation.shtml.
Film fra januar 2015: vimeo.com/123439626
K-O-N-T-O: www.k-o-n-t-o.dk / info@k-o-n-t-o.dk.

 

4 maj 2015 kl. 19 - 21

Hjernedynamit

..............................

Foredrag om anarkistisk litteratur fra Spanien v. Lars Troels Møller.
Foredraget kommer til at handle om hvad de spanske anarkister i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet mente om litteratur og hvordan deres politiske agendaer og æstetik flød sammen til en slags kunstaktivisme i grænselandet mellem skønlitteratur og agitation. Emner som jeg vil tage op bliver anarkisternes syn på naturen og religion, bondestandens vilkår, kapitalens undertrykkelse af arbejdere og fattige, feminismen og den sociale revolution. Indimellem læser jeg tekster op fra den nyudgivne antologi Hjernedynamit, fra Forlaget Det Poetiske Bureau, som vil understrege anarkisternes pointer i praktisk kunstnerisk forstand.

 

 

23 - 26 april 2015 kl. 13 - 17

VAERKSTED IIIUdstillingen åbnes af digter og daglig leder af Læsø Kunsthal Jon Eirik Lundberg, torsdag den 23 april klokken 16
Udstillingen består af en arbejdstegning og to træsnit efter en tvehovedet hugorm . Det er tryk i monumentale formater (214 x 305,5 centimeter), og er for store til at folde ud i YNKB . De store træsnit foldes derfor ud i gaderummet, i Baldersgade , ved ferniseringen. Herefter opfordres publikum til at besøge udstillingen i flok . Fordi at der, ska to til at holde, for at en, kan se.
Udover hugormen dækkes en væg med monotypier, med motiv efter løven i Øster Brønderslev Kirke
Se: Pressemeddelelse
Se: Billeder fra udstillingen
Se: www.gormspaabaek.dk
Udstillingen er åben fra torsdag den 23 april til og med søndag den 26 april . Alle dage 13 - 17

 

18 - 19 april 2015 kl. 12 - 17

REPARATIONSWORKSHOP 2 - 2015

Kunstnergruppen YNKB inviterer til REPARATION – REBUILD. Den anden i en række på fire reparationsworkshops, der afholdes over årets fire årstider i 2015. Vi er nu nået til forårsreparationerne og opfordrer folk til at medbringe ting og sager, der trænger til en kærlig hånd. Det kan være møbler, tøj, tasker, cykler, en gammel tromme eller noget helt andet, som man tusind gange har overvejet at smide ud, men alligevel holder for meget af – og måske det kan repareres…
REPARATION – REBUILD finder sted lørdag og søndag d. 18. og 19. april kl. 12-17
i YNKB på Baldersgade 70 st. tv , 2200 København N.
Her opretter vi små Arbejdsstationer, hvor de forskellige opgaver bliver udført. Der vil være symaskiner, cykelreparation, træværksted med tømrerbænk, lodning, osv. Værktøj, maling, garn, stof, lim, søm, skruer, mv. vil være til rådighed. På Facebook kan man følge begivenheden https://www.facebook.com/events/632733870192648/ og se hvilke ressourcefolk, der er tilstede hvornår. Spørgsmål er velkomne her.

 

17 januar 2015 kl. 10 - 17

REPARATIONSWORKSHOP 1 - 2015

Lørdag d. 17. Januar genoptager kunstnergruppen YNKB en tidliger praksis: Reparationsworkshops, denne gang i egne lokaler på Baldersgade 70 som et tilbud til lokale beboere på Ydre Nørrebro. Workshoppen bliver den første af en række på fire i 2015, vinter, forår, sommer og efterår og de arrangeres sammen med designgruppen k-o-n-t-o. YNKB ønsker med rækken af reparation – rebuild at fremhæve en dagligdags begivenhed, og dermed øge bevidstheden om de æstetiske og etiske værdier der ligger i reparationen som handling i modsætning til købskulturens bidrag til den stigende mængde af affald og skrald.
Se YNKB Reparation.
Workshoppen efterfølges af en udstilling i YNKB 18 - 25 januar kl 13:30-17:00